Wanneer je na een harde dag werken begroet wordt door wat gespin, gepiep of een vrolijk geblaf, dan kan je deze stelling wel bevestigen. Je huisdier laat je ontdooien en maakt je dag weer helemaal goed. Huisdieren die nemen niet alleen een plaats in je hart maar zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Gebleken uit een studie, brengen huisdieren enige gezondheidsvoordelen met zich mee.

Wil jij weten welke voordelen een huisdier allemaal kan bieden? Lees onze blog goed door en je zal snel geprikkeld zijn, (nog) een huisdier in huis te halen.

Ontstressen

Huisdieren kunnen wonderen verrichten op vlak van mentale gezondheid. Ook huisdieren zonder vacht kunnen je al een heel stuk verder helpen. Wetenschappelijk bewezen kan je met behoud van een dier je stressniveau sterk doen dalen en kan je een burn-out vermijden of sterker doorgaan. De blijdschap, liefde en gestreel die je bij je huisdier verkrijgt, zorgt voor een positieve vibe en zet de kracht om vooruit te gaan weer op de eerste plaats.

Grote merken zoals Nestlé heeft enkele mandjes klaargezet. Zij geloven in de drukke perioden als heden, dat ze met een huisdier de nodige steun kunnen bieden aan het personeel. Lijkt nog wel een goed idee om ook voor te leggen op het werk, bij een volgende vergadering?

Ze zijn lief voor je hart

Volgens een algemeen Amerikaans onderzoek zou een trouwe viervoeter wel eens bijdragen aan een verlaagde cholesterol en een minder hoge bloeddruk. Dat blijkt dan weer goed te zijn voor je hart.

En ja hoor, een lieve blik, onvoorwaardelijke liefde en een grote vriendschap, in ruil voor een koekje, dat helpt natuurlijk ook heel wat!

Beweging

Ja… de verlaagde cholesterol en stress is ook een gevold aan de extra beweging die je hebt met een huisdier. Weg zittend gat en welkom beweging! Een hond heeft bijvoorbeeld best wat aandacht maar ook beweging nodig en zo blijken baasjes van honden ook een stuk actiever te zijn.

Sociaal

Door de extra beweging komt ook het extra sociaal vlak. Je leert al gauw andere mensen kennen, door eenzelfde liefdevolle vriend of daar eenzelfde interesse. Mensen vinden je dier schattig en het gesprek is gestart.

Bovendien is er niks leuker dan met zijn allen meedoen aan de nieuwe trend. Ga op zoek naar een huisdierencafé voor een leuke babbel met een bijhorend drankje. Vergeet natuurlijk ook de kom water niet klaar te zetten voor je trouwe vriend met die lange tong.

Anti-migraine

Een huisdier zou ook de kans op migraine aanvallen verminderen. Stress is de grootste trigger voor een migraine hoofdpijn en wanneer deze verminderd, is de kans op een migraine ook kleiner. Huisdieren zijn het beste dafalgan dat je hierbij kan innemen. Huisdieren zouden ook goed zijn voor je energieniveau en perfect als pijnstillers werken. Meer en meer ziekenhuizen doen ook hen best, om dieren bij hen op te nemen of toe te laten.

Minder allergieën

Wetenschappers hebben een licht vermoeden dat huisdieren ook zorgen voor een verminderde kans op allergieën. Wie een hond, kat of vogel heeft, zou de kans op ontwikkelde allergieën moeten vermijden. Wie als kind dus tussen de hond slaapt, is op latere leeftijd net iets safer. Althans, dat is het vermoeden. Welk aspect hier een rol speelt, moet verder onderzocht worden.

Geluk

Iedereen die een trouwe vriend heeft, kan van geluk spreken en ook zijn geluk bevestigen. Naast de sommige frustraties die ze naar boven halen, maken ze je ook iedere dag opnieuw gelukkig. Dit kan met een vrolijke snoet, een lompe maar grappige koprol, hun overweldigend enthousiasme en vooral de onvoorwaardelijke liefde.

Humeur

Naast geluk, brengt je huisdier ook je humeur op pijl. Ze halen grappige streken uit en brengen hun enthousiasme naar je over. Zo komt naast het grumpy humeur ook een glimlach op je gezicht getoverd.

Onze huisdieren doen onbewust zoveel voor ons en brengen ons geluk naar boven. Laten we ook iets voor hen terugdoen? Maak ze nu snel gelukkig met één van onze geschenkdozen, gevuld met lekkers en speeltjes. Deel je geluk en krijg nog veel meer ven hen terug!

Geschenkdoos voor honden

Geschenkdoos voor katten

Geschenkdoos voor konijn/knaagdier